Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Budapest 1. kerület linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Arany - 21 Étterem [6. oldal]
részletek »

Budapest 1. kerület képes leírás: Arany - 21 Étterem [6. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: budapest1ker.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 98 db
Arany Hordó Vendéglő

Arany Hordó Vendéglő

Szolgáltatások Emeleten található max. 50 fős, légkondicionált különtermünk cégrendezvények, fogadások, zártkörű tárgyalások, kitűnő színtere lehet. 40 fős pinceborozónk kiválóan alkalmas borvacsorák-, és kóstolók megrendezésére. A'la carte vendégeinket minden este élő cigány zenével szórakoztatjuk. Éttermünk eljegyzések, esküvők, családi ünnepségek és születésnapok teljes körű lebonyolítását és kiszolgálását vállalja, nemcsak az első kerületben... Csoport, a'la carte és speciális menük minden alkalomra. Tréningek, szemináriumok helyszínének biztosítása elegáns környezetben maximum 50 fő részére, teljes körű kiszolgálással. Múltidéző lakomáinkkal egész évben várjuk vendégeinket (min. 10 fős foglalásnál).

Apartman házak

Apartman házak

A szálloda lábánál fekvő Batthányi téren valamennyi tömegközlekedési forma megtalálható, a metrótól kezdve a buszokon át a villamosokig, illetve rendszeres hajójáratok indulnak, amelyekkel az egész várost be lehet járni. Közvetlen közelünkben bevásárló központok, piacok, rengeteg étterem, bár, pub található és egy könnyed sétával bárki szélesítheti a gasztronómiai ismereteit.

Anita Fodrászat

Anita Fodrászat

Igényes környezet, magas színvonalú kiszolgálás, barátságos, mindig segítőkész csapat várja Önt. Évek óta együtt dolgozunk egy csapatként, barátként. Harmonikusan működünk együtt, ami időt spórol a vendégeknek. Egy kávé vagy tea mellett kicsit ellazulhat, és újult erővel lép ki tőlünk.

Andante borpatika

Andante borpatika

Kedves Vendégünk! A bor kedélysimító, bánatlazító anyag, néha az egyetlen földi vigasz az életben. Olyan erő, amely embereket hoz össze. Borpatikánkat olyan helynek szánjuk, ahol beszélgethetünk egymással, ahol átszólhatunk egymás asztalához, ahová szívesen járnak vissza az emberek. Üzletünkben nem csupán fogyasztói igényeket szeretnénk kielégíteni, hanem sajátos ízlést kívánunk felmutatni. A nálunk kapható borokat nagy odaadással válogattuk, a fajtájuknak leginkább megfelelő pohárban kínáljuk őket. Hidegkonyhánk kínálata is a borokat szolgálja, s a teljesebb borélvezet érdekében lett nemdohányzó vendéglátóhely az Andante Borpatika. Napi ajánlataink sorában gondosan egymáshoz hangolt ételek és italok szerepelnek. Sommelier munkatársunk és a felszolgálók készséggel segítik Önt a választásban. Nézetünk szerint a jó bor művészet, személyességében csak a zenéhez, irodalomhoz hasonlítható, ezért is látunk vendégül rendszeres fellépőket a pódiumon. A legtöbb hazai borosgazda számára fontos a tradíció, kevés kivétellel romantikus emberek, istenfélők, hazaszeretők. A velük való megismerkedésre adnak alkalmat rendszeres borkóstolóink. Köszönjük, hogy betért hozzánk! Észrevételeit szívesen fogadjuk.Várjuk szeretettel az első kerületben! Alapító társaim, Tiffán Zsolt és Urbán Dezső nevében is szeretettel köszöntöm Önt az Andante borpatikában!

Alagút

Alagút

Négy évvel a Lánchíd befejezése után megindult a Várhegy alatti alagút építése, Clark Ádám tervei alapján 1857-re készült el. Különösen szép Pestre néző, klasszicista kapuépítménye, a másik oldali későbbi munka. A Várhegy alatti 350 méteres közúti alagút építésekor a közvélemény előtt a terv kivitelezhetetlennek tűnt. A hegy átfúrása hét és fél hónapig tartott. Az Alagút tojás alakú boltozattal épült. A Lánchíd felőli bejáratát a hídhoz illően klasszicista stílusban alakították ki. A Krisztinaváros felőli torkolat már az építés korának megfelelően romantikus stílusban épült. Ezt ma már nem láthatjuk: a háborúkban elpusztult, és az Alagút nyugati kapuját új tervek alapján építették meg.

Alabárdos Étterem

Alabárdos Étterem

A Mátyás templommal szemközt elhelyezkedő kis utcában várjuk az első kerületben, Önt magyar ételkülönlegességeinkkel. Kóstolja meg libamájból készült ételeinket, borjúból, bárányból és vad húsokból készült fogásainkat. Desszertjeinket látványosan tálaljuk, tányérját a megfelelő alkalomhoz illően díszítjük. A gyertyafényes vacsorához halk gitár zene szól Gönczi Péter gitárművész előadásában. 400 éves Gótikus Teraszunk kiváló helyszín a nyári forróságban bármely étkezéshez. Házon kívüli rendezvények lebonyolítását is vállaljuk, ajánlatunkat az Ön igényeihez igazodva alakítjuk ki. Segítünk a megfelelő helyszín kiválasztásában és az alkalomhoz illő program megszervezésében.Találkozunk az első kerületben: Nálunk.

Advopatent

Advopatent

Már 1971-ben felmerült néhány állami irodában dolgozó szabadalmi ügyvivőben önálló, a lehetőségek szerint az állami kötöttségektől független szabadalmi iroda létesítésének az igénye. Akkoriban azonban szabadalmi ügyvivői munkaközösség alapítására még nem volt lehetőség, és magánpraxist sem lehetett folytatni. A szabadalmi ügyvivői munka individuális jellegének legjobban megfelelő keretnek egy ügyvédi munkaközösségen belüli szabadalmi iroda látszott, ahol a sok vonatkozásban ügyvédi és szerzői jogi munkával szerves kapcsolatban álló szabadalmi ügyvivői tevékenységet a lehető legjobb körülmények között lehetett folytatni. Mások mellett az akkori budapesti 29. sz. Ügyvédi Munkaközösség volt kész ilyen szervezet létrehozására. Az Ügyvédi Kamara elnökével 1972-ben történt a megállapodás és nyomában 1973 januárjában egy szabadalmi ügyvivővel ennek az Ügyvédi Munkaközösségnek a keretén belül kezdte meg működését az Advopatent Szabadalmi Iroda. Az ügyvivők száma azon év szeptemberében kettő, októberében pedig már három fő volt. 1976-ban egyike voltunk annak a néhány irodának, amely az Igazságügyi Minisztérium IM 80.060/5/1976 rendelete értelmében elsőként jogosult volt külföldi ügyek magyarországi képviseletének ellátására.

A1 Ingatlan

A1 Ingatlan

Az A1 Csoport új és használt ingatlanok értékesítésére jött létre, és ezen a területen stabil, piacvezető szerep elérését tűztük ki magunk elé. Mindenekelőtt a nagyobb érdeklődésre számot tartó, kurrens ingatlanok értékesítését helyezzük előtérbe. Nemzetközi hátterünkből adódóan illetve a helyi piacon professzionális tudással rendelkező tanácsadóink által a legköltséghatékonyabb úton tudjuk ügyfeleinket kiszolgálni. Célunk elérése érdekében vevőinknek a legteljesebb rálátást és a legszínvonalasabb szolgáltatást biztosítjuk. Ügyfélállományunk adatbázisának karbantartásával folyamatosan tudjuk partnereink lakóingatlanait prezentálni szűrt és potens vásárlórétegünk felé. Célunk, egy a nemzetközi összehasonlításban is - mind szakmailag, mind erkölcsileg - élenjáró ingatlan tanácsadói-hálózat kiépítése és megfelelő működtetése. Konkrét célunk, hogy hozzájáruljunk szakmánk társadalmi elismertségének növeléséhez mindazzal, hogy folyamatosan kimagasló színvonalú, üzleti környezetünk elégedettségét biztosító tevékenységet végzünk.

A Várhegy barlangjai

A Várhegy barlangjai

A Budai Várhegy várfalakkal határolt mintegy 40 hektáros felülete sasbércként helyezkedik el a Duna és az Ördögárok által vájt völgyek között. A hegy fő alkotótömege az ún. budai márga. Ez az agyaghoz hasonlatos anyag jó teherbíró képességű, de víz hatására elveszti állékonyságát, teherbíró képessége negyedére, harmadára csökken. A földtörténeti negyedidőszakban még a mai hegytető szintjén folydogáló ördögárok kavicsos hordalékot, majd az itt a melegvizű források 7-12 méter vastag mésztufatakarót terítettek a márga felszínére. Ez a kemény kőzetréteg akadályozta meg a Várhegy későbbi lepusztulását. Az édesvízi mészkő a Szentháromság tér környékén a legvastagabb.

Hirdetés
61-es villamos

61-es villamos

A 61-es villamos indulási időpontjairól és járatsűrűségeiről kaphat információt. Indulási időpontok a Móricz Zsigmond körtér végállomástól Hűvösvölgy felé és természetesen visszafelé is. Az oldalról el lehet jutni a többi járathoz is.

59-es villamos

59-es villamos

Az 59-es villamos indulási időpontjairól és járatsűrűségeiről kaphat információt. Indulási időpontok a Szent János Kórház végállomástól Farkasrét, Márton Áron tér felé és természetesen visszafelé is. Az oldalról el lehet jutni a többi járathoz is.

5-ös busz

5-ös busz

Az 5-ös busz indulási időpontjairól és járatsűrűségeiről kaphat információt. Indulási időpontok Rákospalota, Kossuth utca végállomástól Pasaréti tér felé és természetesen visszafelé is. Az oldalról el lehet jutni a többi járathoz is.

21 Étterem

21 Étterem

Szerettünk volna egy olyan Magyar éttermet létrehozni az első kerületben, mely visszaadja a rég elfeledett és hiányzó 'Szindbádos' gasztronómiai élményt, de mindezt originálisan és újszerűen, a tipikus 'magyaros étterem' kliséket mellőzve mind a konyhában, mind a vendéglő kialakításában is. Ha az első kerületben jár, mindenképp látogasson el hozzánk.

Tuti menü