Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Éttermek - Budapest 1. ker. képes leírás - Budapest 1. kerület.tlap.hu
részletek »

Éttermek - Budapest 1. ker. - Budapest 1. kerület.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budapest1ker.tlap.hu » Éttermek - Budapest 1. ker.
Keresés
Találatok száma - 19 db
Vörös Ördög étterem

Vörös Ördög étterem

A ház a 13. sz. végén 14. sz elején épült. A középkori Olasz utcában. A középkori Olasz utca a mai Országház utca közepének felel meg, nevét az itáliai eredetű budai domonkos kolostor alapításakor kapta, mivel a betelepülő szerzeteseket nagyszámú olasz bevándorló követte. A Várnegyednek ez a része gazdag főúri családokról, egyházi méltóságokról volt nevezetes. A dekoratív palotákat széles kapualjak, díszes homlokzatok és ülőfülkék jellemzik. Ezek a Várnegyeden belül a szokásosnál nagyobb kiterjedésű telkeken helyezkednek el.

Rivalda Café

Rivalda Café

A világörökség részét képező Várnegyed szívében fekvő Rivalda étterem 2000. májusában történt megnyitása óta kifinomultan elegáns, mégis otthonos légkörének, valamint a 18. századi karmelita udvarban kialakított hangulatos kerthelyiségének köszönhetően Budapest egyik legkedveltebb vacsorázó- helyévé vált.

Pierrot Étterem

Pierrot Étterem

Célunk a legmagasabb minőség elérése, nem csupán a kínált ételek terén, melyről híresek vagyunk, hanem az étkezési élmény minden aspektusában. a hangulat, a szolgáltatási színvonal,a válogatott borok mind a nálunk eltöltött időt igazolják.

Király étterem

Király étterem

A Király Étterem a történelmi várnegyedben a Bécsi kapu szomszédságában található, ahol a hazai és a nemzetközi konyha remekeivel, valamint Puka Károly hangulatos zenéjével és az Operett Színház mûvészeinek rövid revüjével várjuk kedves vendégeinket.

Hubertus Fogadó

Hubertus Fogadó

A panzió Lenti város kiemelt pihenő övezetében, a zalai dombság részeként, a város szőlőhegyén található ahol a zalai panoráma, a friss levegő, családias hangulat biztosítja hogy a pihenés, felüdülés, kikapcsolódás teljes legyen. Lenti város a gyógyfürdő és piaca révén népszerű a turisták körében. A gyógyfürdő tőlünk kör. 2 km amit kerékpárral, autóval vagy akár gyalogosan ( könnyű séta ) is megközelíthetünk. Hetés, Őrség, Göcsej tájegységekből mutat ízelítőt a Kerka Völgye. Ideális hely a túrázóknak Kiépített kerékpárutak, jelölt túraútvonalak várják a gyalogos, kerékpáros, autós túrázókat. Az erdei kisvasút megér egy utat! Nálunk található Magyarország leghosszabb erdei kisvasútja, 32 km hosszú. A panzióhoz közeli, szomszédos erdő kiváló helyszín a gombatúrákra, barangolásokra. Vendégeink számára szívesen adunk tippeket, nyújtunk túraajánlatot vagy akár szervezünk fél- vagy egész napos kirándulást. Szobáink tájolásánál elsődleges szempont volt, hogy vendégeink számára a zalai panoráma nyújtotta szépség biztosított legyen. A szőlőhegy reggeli képe, illata sokunk számára magával ragadó. A tavaszi még kicsit csípős reggelek, a virágzó fák, a nyári remegő levegő, az ezerszínű ősz, a szüret hangulata, ízei, a téli hó súlya alatt roskadozó fák, a harapni való friss levegő még sok év után is vonzó az itt lakó és üdülő vendég számára.

Horgásztanya vendéglő

Horgásztanya vendéglő

Szeretettel üdvözöljük a már több, mint 20 éve vezetésünk alatt álló Horgásztanya vendéglő honlapján. Vendégeink szerint itt kapható Budapest és Magyarország egyik legjobb és legtartalmasabb halászleve, nem beszélve a nagymamám eredeti receptje alapján készülő rezgős túrógombócról rengeteg tejföllel és porcukorral, vagy mákkal és házi szilvaöntettel, illetve a kemencében sült túrós csuszáról. Köszönjük kedves törzsvendégeinknek, hogy a 60-as, 70-es évekből származó használati tárgyaikat dekorációs célra felajánlották vendéglőnknek! A hagyomány kötelez!

Halászó fiú Étterem

Halászó fiú Étterem

The Fisherboy Café &Restaurant is situated in the Buda Castle area, close to the statue of the Fisher Boy, right under the Turul Bird. The amazing panorama and the unique view of the Buda Castle offers an unforgettable experience to our guests beside the international as well as Hungarian choice of food and drinks. Our terrace welcomes everyone from the beginning of April until the middle of October from 10.00 AM until 10.00 PM everyday!

Fekete Holló Étterem

Fekete Holló Étterem

A Fekete Holló Étterem a Budai Várban található, ahol Mátyás király korhű vadászatára emlékeztető díszlettekkel dekorált, valamint korhű ételekkel és italválasztékkal kecsegteti minden kedves vendégünk fantáziáját. Az étterem két hangulatos teremből áll, melynek befogadó képessége 60 fő, valamint további 40 fő kiszolgálására berendezett terasz várja az ideérkezőket. Étel és italválasztékunk világszínvonalúan bőséges. A magyar konyha ízei mellett speciális hal- és vadételeket, valamint borkülönlegességeket kínálunk. Magyar díjnyertes borászok kedvelt borait és akár olyan borokat is kínálunk vendégeink részére, amelyek muzeális értékűek. A teljes kikapcsolódás jegyében esténként hangulatos élőzene várja és szórakoztatja vendégeinket. Térjen be hozzánk, legyen a vendégünk!

Dunaparti Matróz kocsma

Dunaparti Matróz kocsma

Magunkról Álmodtunk egy Kocsmát a Duna parton, kicsit másképp, mint a szó köznapi értelemben hangzik! Kocsmát, ahol barátok, ismerősök találkoznak, megbeszélik ügyes-bajos dolgaikat, megosztják egymással örömeiket, ahol a bárpultnál el lehet beszélgetni a csaposhölggyel, vagy csapossal, ahova be lehet ugrani egy kávéra, sörre, fröccsre, de enni is lehet. A csodálatos dunai panoráma még élvezetesebbé teszi vendégeinknek, barátainknak az itt tartózkodást. DELIRIUM TREMENS - egyedül az országban nálunk kapható a "Delirium Tremens" nevu világos sör csapolva, nevéhez hűen 9.5% alkohol tartalommal. Edzett matrózoknak kifejezetten ajánlott, többek közt azért is, mert két éve megnyerte a "Világ legjobb söre" c?met. MINDEN AMI RUM - bárunk ajánlatában rengeteg fajta rum és rum alapú koktél várja vendégeinket, ahogy ez egy matróz kocsmától el is várható. ÉTELEINK - a Duna által érintett országok gasztronómiájából adnak keresztmetszetet. Az étlap három havonta változik, hogy minél több féle ételt tudjanak hűséges vendégeink megkostolni, nembeszélve arról, hogy így tudjuk legjobban ajánlani a szezonételeket. Látogasson el hozzánk!

Hirdetés
Budavári Rétesvár

Budavári Rétesvár

A Budavári Rétesvár üzletünk a budai várkerületben, a Balta köz 4. alatt található. Üzletünk fő profilja a hagyományos, tardicionális magyar konyha kedvelt süteményének elkészítése, a rétes. A rétes nem csak a magyar vendégek kedvelt csemegéje, hanem a külföldi turisták kedvence is. A rétes mellett készítünk - szintén magyar ételkülönlegességeket, kenyérlángost, apró pogácsát, sajtos rudakat és más finomságokat. Ételeink mellé kiváló minőségű kávét, limonádét, málnaszörpöt, többféle üdítőitalt, és a melegebb napokban, fagylaltot kínálunk kedves vendégeinknek

Budavári Mátyás Étterem és Rendezvényterem (Fortunaház)

Budavári Mátyás Étterem és Rendezvényterem (Fortunaház)

Kedves Látogató, leendő Vendégünk! Szeretettel köszöntjük a Budavári Mátyás Étterem új, interaktív honlapján. Szeretnénk figyelmébe ajánlani elismert vendéglátásunk mellett az étterem legújabb szolgáltatásait, többek között a személyre szabott, speciális rendezvényszervezést és az interaktív asztalfoglalási lehetőséget. Kérjük, amennyiben kérdése, észrevétele vagy javaslata van, ossza meg velünk, hogy szolgáltatásaink az Ön segítségével még színvonalasabbak lehessenek. Kellemes időtöltést kíván a Budavári Mátyás Étterem személyzete. Gasztronómia (tradicion ális magyar, nemzetközi, valamint speciális ételkülönlegességek, saját cukrászat! ...) Dekorációs elemek (élőnövény, vágott virág dekoráció) Technikai szolgáltatás (beszédhangosítás, konferencia- és tolmácstechnika, irodai eszközök...) Külső rendezvények lebonyolítása (teljes körű catering szolgáltatás lebonyolítása külső helyszíneken is) Eszközök bérbeadása (hagyományos és exkluzív eszközök bérbeadása)

Budavári Fortuna Restaurant

Budavári Fortuna Restaurant

A budai királyi várhegy és utcái, palotái házai a világörökség megbecsült és büszkén hirdetett része. Az ősi Budavár szívében, az első kerületben, a koronázó Nagyboldogasszony (Mátyás) templom közvetlen közelében a Fortuna Ház története szorosan összeforrott Magyarország történelmének legfontosabb eseményeivel. Az épület pince és alagút rendszerét a 13 században, 3. Béla király idején kezdték kialakítani, s a 14. században, Anjou Károly Róbert alatt készült el az eredeti épület-együttes. Az azóta eltelt hat évszázadban a történelem viharos és békés időszakaiban sokféle célra szolgált a Fortuna Ház. Itt jelent meg 1473-ban Hess András nyomdájában az első nyomtatott könyv Magyarországon, s 1777-ben működött itt először katonatiszti vendégház és vendéglő. 1840-ben - az akkori egyetem részeként- ismét vendéglőnek adott otthont a ház. 1901-ben alakult ki az épület-együttes mai formája, amely a II. Világháború alatt súlyosan megrongálódott, de helyreállítás után 1957-ben megnyílt a Fortuna Étterem. Az épület dongaboltozatú kapualja, a földszinti, ülőfülkékkel díszített termei, sziklába vájt pincéi történelmi üzenetet hordoznak.

Bonfini Kert

Bonfini Kert

Az Étterem gyönyörű történelmi környezetben fekszik az első kerületben. Hatalmas ablakai az ódon várfalra és a gyönyörű Bonfini kertre néznek. Természetes anyagokból kialakított berendezése kifinomultan elegáns, mégis barátságos. A Bonfini kitűnő konyhájáról ismert az ínyencek körében. Az étterem séfje Riskov Vlad, a kreatív és fúziós konyhaművészet nemzetközileg elismert mestere. Kreációi külcsínben, és belbecsben egyaránt lenyűgözőek, saját receptjei alapján készített és töltött házi tésztái mennyeiek! Konyhájában kizárólag természetes alapanyagokkal dolgozik, amelyek egyenesen Itáliából érkeznek. Az ételekhez mesterséges fűszerkeverékeket, ízfokozókat nem használ!

Belga Söröző

Belga Söröző

A 90-es évek közepén Magyarországon kialakult egy vendégkör amelyiknek már nem csak a kőbányai volt világos. Bebizonyosodott, hogy igenis van helye a színesebb sörpalettának, s nálunk is szép számmal vannak olyanok, akik fogékonyak a sörkülönlegességek iránt. Ez a felismerés és a belgiumi útjaink során ott megtapasztalt hihetetlenül gazdag sörválaszték adta az ötletet, mi lenne, ha megcsinálnánk a főváros, sőt az ország első belga sörözőjét? Az elhatározást tettek követték és belevágtunk a Bem rakparti belga söröző építésébe. Ment is minden a maga útján, fejtörést csak az okozott, hogy honnan szerezzük be a belga söröket, ráadásul annyifélét, hogy az már valódi választéknak hasson. Ne feledjük, a Borsodi Sörgyár akkor végezte a pionírmunkát, s hozta be az első sörkülönlegességeket, ami számunkra választékbővítésnek épp elég volt, egy belga söröző kínálatának viszont meglehetősen szerény. Igy létrehoztunk egy importőr vállalkozást, és magunk kezdtük behozni Belgiumból a különlegességeket. Eleinte persze jóval kevesebb félét, mint manapság, talán másfél tucatnyit. Magyarországon azonban ez akkor maga volt a csoda. Az első időkben mi magunk jártunk ki Belgiumba kis furgonnal, utánfutóval. Sorra látogattuk a sörgyárakat, s akikkel sikerült megegyezni, azoktól elkezdtük vásárolni a sört.....és itt fogysztani az első kerületben ....

Arany Kaviár Étterem

Arany Kaviár Étterem

Örömmel értesítjük Önöket, hogy az Orosz Újév beköszönte alkalmából új Tasting menüt állítottunk össze Önöknek. Az ortodox újév - ahogyan Oroszországban nevezik, a régi újév - a Julián-naptár szerint január 13-ra esik, amit szeretnénk mi is megünnepelni ebben a hónapban. Reméljük új ajánlatunk elnyeri tetszését és mihamarabb viszont látjuk egy Újévi koccintásra éttermünkben, ahol megkóstolhatják a Russky Standart legújabb Gold vodkáját, melyet Magyarországon nálunk először is merhetnek meg! Az első kerület szívében várjuk önöket!

Arany Hordó Vendéglő

Arany Hordó Vendéglő

Szolgáltatások Emeleten található max. 50 fős, légkondicionált különtermünk cégrendezvények, fogadások, zártkörű tárgyalások, kitűnő színtere lehet. 40 fős pinceborozónk kiválóan alkalmas borvacsorák-, és kóstolók megrendezésére. A'la carte vendégeinket minden este élő cigány zenével szórakoztatjuk. Éttermünk eljegyzések, esküvők, családi ünnepségek és születésnapok teljes körű lebonyolítását és kiszolgálását vállalja, nemcsak az első kerületben... Csoport, a'la carte és speciális menük minden alkalomra. Tréningek, szemináriumok helyszínének biztosítása elegáns környezetben maximum 50 fő részére, teljes körű kiszolgálással. Múltidéző lakomáinkkal egész évben várjuk vendégeinket (min. 10 fős foglalásnál).

Andante borpatika

Andante borpatika

Kedves Vendégünk! A bor kedélysimító, bánatlazító anyag, néha az egyetlen földi vigasz az életben. Olyan erő, amely embereket hoz össze. Borpatikánkat olyan helynek szánjuk, ahol beszélgethetünk egymással, ahol átszólhatunk egymás asztalához, ahová szívesen járnak vissza az emberek. Üzletünkben nem csupán fogyasztói igényeket szeretnénk kielégíteni, hanem sajátos ízlést kívánunk felmutatni. A nálunk kapható borokat nagy odaadással válogattuk, a fajtájuknak leginkább megfelelő pohárban kínáljuk őket. Hidegkonyhánk kínálata is a borokat szolgálja, s a teljesebb borélvezet érdekében lett nemdohányzó vendéglátóhely az Andante Borpatika. Napi ajánlataink sorában gondosan egymáshoz hangolt ételek és italok szerepelnek. Sommelier munkatársunk és a felszolgálók készséggel segítik Önt a választásban. Nézetünk szerint a jó bor művészet, személyességében csak a zenéhez, irodalomhoz hasonlítható, ezért is látunk vendégül rendszeres fellépőket a pódiumon. A legtöbb hazai borosgazda számára fontos a tradíció, kevés kivétellel romantikus emberek, istenfélők, hazaszeretők. A velük való megismerkedésre adnak alkalmat rendszeres borkóstolóink. Köszönjük, hogy betért hozzánk! Észrevételeit szívesen fogadjuk.Várjuk szeretettel az első kerületben! Alapító társaim, Tiffán Zsolt és Urbán Dezső nevében is szeretettel köszöntöm Önt az Andante borpatikában!

Tuti menü