Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
BKV járatok - Budapest 1. ker. képes leírás - Budapest 1. kerület.tlap.hu
részletek »

BKV járatok - Budapest 1. ker. - Budapest 1. kerület.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budapest1ker.tlap.hu » BKV járatok - Budapest 1. ker.
Keresés
Találatok száma - 4 db
Budavári Sikló

Budavári Sikló

Az 1870-ben megnyitott és 1986-ban felújított Budavári Sikló 95 m hosszú, 48 százalékos emelkedésű (60 m szintkülönbségű) sínpályáján két, lépcsős szerkezetű kocsi viszi a Budai várba a páratlan látványáért felszálló utasokat. A királyi vár különböző hivatalaiban dolgozó hivatalnokoknak elegük volt abból, hogy minden nap fel kellett mászniuk az irodájukhoz a Várhegyre. Az ő életük megkönnyítésére épült meg 1870-ben a gőzvontatású drótkötélpálya, amelyen egymással ellentétes irányban emelkedik illetve ereszkedik a két kocsi. A második világháborúban tönkrement közlekedési eszköz 1986-ig aludta 'csipkerózsika' álmát, amíg újra megindulhatott, de most már villanymotorral hajtva a füstölgő gőzgép helyett. Aki nem akar várni, vagy szívesebben gyalogol, az a Sikló helyett az Alagút jobb oldalán induló Király-lépcsőn kb. 10-15 perc alatt feljuthat a Várba. A sikló jelentős forgalmú időszakban folyamatosan, kisforgalmú időszakban maximum 10 percenként közlekedik, mindennap reggel fél 8-tól este 10 óráig.

61-es villamos

61-es villamos

A 61-es villamos indulási időpontjairól és járatsűrűségeiről kaphat információt. Indulási időpontok a Móricz Zsigmond körtér végállomástól Hűvösvölgy felé és természetesen visszafelé is. Az oldalról el lehet jutni a többi járathoz is.

59-es villamos

59-es villamos

Az 59-es villamos indulási időpontjairól és járatsűrűségeiről kaphat információt. Indulási időpontok a Szent János Kórház végállomástól Farkasrét, Márton Áron tér felé és természetesen visszafelé is. Az oldalról el lehet jutni a többi járathoz is.

5-ös busz

5-ös busz

Az 5-ös busz indulási időpontjairól és járatsűrűségeiről kaphat információt. Indulási időpontok Rákospalota, Kossuth utca végállomástól Pasaréti tér felé és természetesen visszafelé is. Az oldalról el lehet jutni a többi járathoz is.

Tuti menü